Page 12 - Menukaart Winter17
P. 12
Velen kunnen n huis inrichten... P. 12
onze vis Dit is echter niet zonder gevaar. „Af Vis roken doen wij zelf. Zo halen wij
en toe word je flink te grazen onze verse palingen bij verschillen-
Met trots presenteren wij op onze genomen. Ik kan je verzekeren: ze de IJsselmeervissers. Hierna
kaart verse Noordzeekrab, gevan- laten niet los. Je vingers zijn worden ze zo snel mogelijk
gen door de WR81, het visserschip blauw…” Meijert kan dat beamen. schoongemaakt, gepekeld en met
van Cees Wagemaker. „Vorige week werd ik in mijn zij liefde gerookt.
De Noordzeekrab wordt door gegrepen door een krab. Ik bloedde En juist die liefde maakt hem zo
slechts twee vissersboten uit als een rund.” lekker!
Nederland bevist: een uit Urk en de Bij Ons Thuys ontvangen we de
Oeverse WR81. Dat gebeurt bij de krabben in levende staat, dan is de
Texelse stenen, een gebied vol structuur het beste. De Noord-
enorme keien. De roodbruine zeekrab is een ware delicatesse, dat
krachtpatsers verschansen zich moet je geproefd hebben!
daar tussen de keien en doen zich Natuurlijk is niet alleen de krab van
te goed doen aan schelpdieren, lokale komaf.
visjes en zelfs soortgenoten. Ze Al de vis op onze kaart komt waar
worden door de vissers gekscher- mogelijk van vissers uit de buurt.
end ook wel ’vuilnismannen van de Zo komen onze garnalen van
zee’ genoemd. diverse Wieringer garnalenkotters,
Voor de Engelse en Ierse kust varen krijgen wij onze sliptong direct bij
wekelijks tientallen vissers uit om aankomst van het schip geleverd
de ’koning der schaaldieren’ boven en komt de kabeljauw van de verse
de waterspiegel te krijgen. Meijert visafslag Den Oever. Wist u dat u
Klein en Cees Wagemaker zijn erin hier op zaterdagochtend zelf ook
geslaagd dit dichterbij huis te terecht kunt voor de lekkerste
doen. verse vis?
Boven: Meijert & Cees
presenteren met trots hun
vangst op de WR81.
Links: Garnalenkotter WR80
in volle glorie.
Rechts: De varkens van de
familie Wennekers bij de poel
de Lakenvelders van Bert
Linker in de wei en Michèle
met een lammetje van
Schapenstreek.
Onze AGF Daarnaast komen wij graag bij ons Brood &
bioboerderij Hippolytushoeve. Banket
Aardappelen, groenten en fruit Sinds 2006 telen Willem en Marian
komen voor het grootste gedeelte op een hectare land op Westerland Banket maken wij graag zelf. Zo
bij Wieringer Rob Koning vandaan. groenten en aardappelen. In de komt het appelgebak bij de koffie
Vanuit zijn bedrijf op het Kooypunt boerderijwinkel worden op zater- altijd uit eigen keuken. Voor
te Den Helder zorgt hij dagelijks dagochtend naast de zelfgeteelde feesten en partijen kloppen wij aan
voor de meest verse producten die produkten ook produkten van bij onze buurman, Bakker Slijker-
er in de handel te verkrijgen zijn. andere (biologische) boeren man.
Zijn jarenlange ervaring heeft hij verkocht. Een bezoekje waard! Ons (stok-)brood wordt gebakken
weten om te zetten in constante en door Bakker Bellis uit Hippolytush-
uitmuntende kwaliteit. oef.