Page 12 - Krantje Zomer 18
P. 12
P. 12
onze vis
Met trots presenteren wij op onze Bij Ons Thuys ontvangen we de
kaart verse Hollanse garnalen, krabben in levende staat, dan is de
gevangen door de WR122, de structuur het beste. De Noord-
‘Anne-Noëlle’, het visserschip van zeekrab is een ware delicatesse,
Rodin Meereboer. dat moet je geproefd hebben!
Een uniek product, want waar vind
je zúlke verse en ambachtelijke Natuurlijk zijn niet alleen de
garnalen? Gevangen met liefde garnalen en krab van lokale komaf.
voor het vak en dezelfde dag nog Alle vis op onze kaart komt waar
met de hand door ons gepeld. mogelijk van vissers uit de buurt.
Eet smakelijk! Zo krijgen wij onze sliptong direct
Een ander uniek product welke zo bij aankomst van het schip geleverd
nu en dan op onze kaart verschijnt en komt de kabeljauw van de verse
is Noordzeekrab. Deze krab wordt visafslag Den Oever. Wist u dat u
door slechts twee vissersboten uit hier op zaterdagochtend zelf ook
Nederland bevist: een uit Urk en de terecht kunt voor de lekkerste
Oeverse WR81 van Meijert Klein en verse vis?
Cees Wagemaker. Het vissen
gebeurt bij de Texelse stenen, een Vis roken doen wij zelf. Naast paling roken wij ook onze
gebied vol enorme keien. De Zo halen wij onze verse palingen bij zalm zelf. Koud roken is een schit-
roodbruine krachtpatsers verschan- verschillende IJsselmeervissers. terende bereiding, maar een
sen zich daar tussen de keien en Hierna worden ze zo snel mogelijk
doen zich te goed doen aan schelp- schoongemaakt, gepekeld en met marineren en roken van enkele
dieren, visjes en zelfs soortge- liefde gerookt. zijdes zalm duurt twee dagen!
noten.
Boven: Meijert & Cees
presenteren met trots hun
vangst op de WR81.
Links
in volle glorie.
Rechts:
Maarten tussen zijn Mangalica’s,
grazende Branderode Runderen
en Hans Zijm in actie in zijn
slagerij Goenga op Texel.
ons Brood &
Banket
Onze AGF
Daarnaast komen wij graag bij Banket maken wij graag zelf. Zo
Aardappelen, groenten en fruit bioboerderij Hippolytushoeve. komt het appelgebak bij de koffie
komen voor het grootste gedeelte Sinds 2006 telen Willem en Marian
bij Wieringer Rob Koning vandaan. op een hectare land op Westerland
Vanuit zijn bedrijf op het Kooypunt groenten en aardappelen. In de aan bij Bakker Slijkerman.
te Den Helder zorgt hij dagelijks boerderijwinkel worden op zater-
voor de meest verse producten die dagochtend naast de zelfgeteelde Ons (stok-)brood wordt gebakken
er in de handel te verkrijgen zijn. produkten ook produkten van door Bakker Edwin Bellis uit
andere (biologische) boeren Hippoltushoef.
verkocht. Een bezoekje waard!
uitmuntende kwaliteit.