Page 13 - Menukaart-Wild
P. 13
weinigen verstaan de kunst n Thuys te maken P. 13
ons vlees Eens per week neemt hij mensen In de stallen eten de dieren zelfge-
met een verstandelijke beperking wonnen natuurhooi. Achter de
Rundvl s mee naar zijn boerderij om mee te boerderij kunnen de dieren genie-
helpen. Linda zorgt voor alle regel- ten van het natuurgrasland en
De naam Linker met zijn Laken- zaken er omheen. De dieren bloeiende klaver. ‘Wat zouden mijn
velder koeien zal bij velen bekend worden geslacht bij ambachtelijke vader en grootvader trots zijn
voorkomen. Niet alleen omdat slagerij ‘Hiemstra’ in Sexbierum, geweest op deze prachtige kudde
Bert en Linda het levenswerk van vlak over de afsluitdijk. Natuurlijk Lakenvelders’, aldus Bert. Inmiddels
Bert zijn vader voortzetten, maar hebben wij zelf ook een bezoekje heeft de familie Linker een officieel
ook omdat de koeien langs de N99 gebracht aan deze zelfslachtende erkenningschild gekregen en zijn zij
staan te stralen in de prachtig slager. Hij heeft ons kennis laten daarmee een erkend leverancier
glooiende weilanden. Zij zijn te maken met zijn vakmanschap en van Lakenvelder vlees.
herkennen aan hun glanzende ons voorzien van goed advies bij
witte lakens rondom de middel. het snijden en bereiden van het Varkensvl s
Met liefde en passie verzorgt Bert biologische Rundvlees.
zijn dieren, naast zijn fulltime baan Aan de WestFriese Omringdijk
als activiteitenbegeleider. heeft de familie Wennekers maar
liefst 26 hectare biologisch land aan
Schapenstr k voor het bereiden van ijs zonder de rand van Schagen. Zij zijn de
toevoeging van room of melkpoed- enige varkenshouderij in de regio
Sinds 1999 wordt de biologische er. Zo ontstaat een puur ijs met een met puur biologisch en antibiotica
schapenboerderij in Lutjebroek lichte vanille smaak. Het ijs wordt vrij varkensvlees. De selectie voor
gerund door Anita en Mark van op de boerderij gemaakt van eigen Strogoff, onze leverancier van het
Alderwegen. Er is een verwerking- schapenmelk, zonder kunstmatige vlees, is uitsluitend vrouwelijk,
stak op de boerderij ontstaan met geur, kleur en smaakstoffen. Het ijs waardoor fijn van been en malser
de productie van schapenkaas en is verkozen tot lekkerste streek- vlees. In 2011 heeft de familie
ijs, een winkel, rondleidingen en de gerecht van Noord-Holland. Wennekers de prijs gewonnen voor
zorgboerderij. De melkschapen Op onze dessertkaart zien jullie de de mooiste en langste modderpoel
(ongeveer 200) zijn kruisingen van ijs- en kaasproducten van deze van Nederland. De varkens komen
het Friese melkschaap en de franse boerderij terug. Zin gekregen om veel buiten en kunnen lekker
Lacaune. Het is een verrassing voor meerder smaken te proeven? Het wroeten en hun natuurlijke gedrag
veel mensen, maar ijs van schapen- Snackhuys bevindt zich naast het zoveel mogelijk benaderen. Ze
melk is écht lekker. Door zijn restaurant waar u terecht kunt hebben een goed leven bij de
samenstelling is de melk geschikt voor diverse smaken van ons heer- Wennekers en dat proef je terug in
lijk romig schepijs voor onderweg. de producten.
Lamsvl s
Slagerij Goënga is op heel Texel, en
ver daarbuiten, bekend om het
Echt Texelse lamsvlees. Het be-
werken en verwerken van lams-
vlees is specialistisch werk. Willem
Goënga is in de zeventiger jaren op
kleine schaal begonnen met de
verkoop. In de loop der jaren heeft
de verkoop een enorme ontwikke-
ling doorgemaakt. Lamsvlees is een
natuurproduct. Kleinschalige,
extensieve boerenbedrijven op
Texel zorgen voor de aanvoer van
eerste kwaliteit Texelse lammeren.
De selecteur van Goënga kiest de
beste lammeren. Door afspraken
met boeren kan Goënga het hele
jaar door vers lamsvlees leveren.
Het lamsvlees van speciali-
teitenslagerij Goënga is een erkend
streekproduct met het Wadden-
goud keurmerk.