Page 12 - Menukaart-Wild
P. 12
Velen kunnen n huis inrichten... P. 12
onze vis Bij Ons Thuys ontvangen we de Naast paling roken wij ook onze
krabben in levende staat, dan is de zalm zelf. Koud roken is een schit-
Met trots presenteren wij op onze structuur het beste. De Noord- terende bereiding, maar een
kaart verse Hollanse garnalen, zeekrab is een ware delicatesse, tijdrovende klus. Het pekelen,
gevangen door de WR122, het dat moet je geproefd hebben! marineren en roken van enkele
visserschip van Rodin Meereboer. Natuurlijk zijn niet alleen de zijdes zalm duurt twee dagen!
Een uniek product, want waar vind garnalen en krab van lokale komaf.
je zúlke verse en ambachtelijke Alle vis op onze kaart komt waar
garnalen? Gevangen met liefde mogelijk van vissers uit de buurt.
voor het vak en dezelfde dag nog Zo krijgen wij onze sliptong direct
met de hand door ons gepeld. bij aankomst van het schip geleverd
Eet smakelijk! en komt de kabeljauw van de verse
Een ander uniek product welke zo visafslag Den Oever. Wist u dat u
nu en dan op onze kaart verschijnt hier op zaterdagochtend zelf ook
is Noordzeekrab. Deze krab wordt terecht kunt voor de lekkerste
door slechts twee vissersboten uit verse vis?
Nederland bevist: een uit Urk en de Vis roken doen wij zelf.
Oeverse WR81 van Meijert Klein en Zo halen wij onze verse palingen bij
Cees Wagemaker. Het vissen verschillende IJsselmeervissers.
gebeurt bij de Texelse stenen, een Hierna worden ze zo snel mogelijk
gebied vol enorme keien. De schoongemaakt, gepekeld en met
roodbruine krachtpatsers verschan- liefde gerookt.
sen zich daar tussen de keien en
doen zich te goed doen aan schelp-
dieren, visjes en zelfs soortge-
noten.
Boven: Meijert & Cees
presenteren met trots hun
vangst op de WR81.
Links: Garnalenkotter WR122
in volle glorie.
Rechts: De varkens van de
familie Wennekers bij de poel
de Lakenvelders van Bert
Linker in de wei en Michèle
met een lammetje van
Schapenstreek.
Onze AGF Daarnaast komen wij graag bij ons Brood &
bioboerderij Hippolytushoeve. Banket
Aardappelen, groenten en fruit Sinds 2006 telen Willem en Marian
komen voor het grootste gedeelte op een hectare land op Westerland Banket maken wij graag zelf. Zo
bij Wieringer Rob Koning vandaan. groenten en aardappelen. In de komt het appelgebak bij de koffie
Vanuit zijn bedrijf op het Kooypunt boerderijwinkel worden op zater- altijd uit eigen keuken. Voor gebak
te Den Helder zorgt hij dagelijks dagochtend naast de zelfgeteelde bij feesten en partijen kloppen wij
voor de meest verse producten die produkten ook produkten van aan bij onze buurman, Bakker
er in de handel te verkrijgen zijn. andere (biologische) boeren Slijkerman.
Zijn jarenlange ervaring heeft hij verkocht. Een bezoekje waard! Ons (stok-)brood wordt gebakken
weten om te zetten in constante en door Bakker Bellis uit
uitmuntende kwaliteit. Hippoltushoef.